Αχιβάδες με φρούτα της θάλασσας

Θαλασσινή συνταγή, το δεύτερο πιάτο που θα σερβίρουμε τη Δευτέρα. Ζυμαρικά σε σχήμα αχιβάδας παντρεύονται με ένα μείγμα θαλασσινών από μύδια, καλαμάρια, στρείδια. Υπέροχη, εύκολη, και οικονομική συνταγή.

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο  σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα θαλασσινά (ξεπαγωμένα) και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κρόκο Κοζάνης ανακατεύουμε και σβήνουμε µε κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε για 10 λεπτά τα ζυμαρικά.

Μόλις ετοιμαστούν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

  • 400 γρ. αχιβάδες
  • 200 γρ. μείγμα φρούτα της θάλασσας κ/ψ
  • 4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κέρατο πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 50 γρ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery