Παραδοσιακή τυρόπιτα

Τυρόπιτα σαν της γιαγιάς, με ιδιαίτερη γέμιση. Αλλά επειδή το φύλλο κάνει την διαφορά στην πίτα, έτσι και στην δικιά μας παραδοσιακή τυρόπιτα θα γευτούμε την γεύση που αγαπάμε με ένα χοντρό, φρέσκο, παραδοσιακό φύλλο, σαν αυτό της γιαγιάς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, σπάμε τη φέτα με το χέρι και παίρνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ένα φύλλο. Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το και αυτό με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα πριν το ψήσιμο.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο, ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  • 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
  • 300 γρ. φέτα σκληρή
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Πιπέρι
  • 150 ml. φρέσκο γάλα
  • Ελαιόλαδο
Συνταγές για Πίτες
Photogallery