Πατατοκροκέτες με μπέικον και σως ουίσκι

Οι πατατοκροκέτες παρασκευάζονται από πουρέ πατάτας, ενισχύονται με το μπέικον και τηγανίζονται. Στο τέλος παρασκευάζουμε μία ιδιαίτερη σως με αλκοόλ και σερβίρουμε ξεχωριστά ώστε να επιλέξουμε εμείς την ποσότητα που θέλουμε να βάλουμε στην κάθε πατατοκροκέτα.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά με λιγότερο γάλα. Σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα 2 υλικά μαζί και παίρνουμε ένα μίγμα. Κόβουμε μπαλάκια από τον πουρέ και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να γίνουν χρυσαφένιοι.

Για τη σάλτσα JACK DANIEL’S
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ξανθύνει προσθέτουμε τις ζάχαρες. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα και σβήνουμε με JACK DANIEL’S. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε την BBQ sauce.

  • 1 συσκευασία πουρέ (γάλα όσο γράφει η συσκευασία του)
  • 120 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. γαλέτα

Για τη σάλτσα JACK DANIEL’S

  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 25 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 ml. JACK DANIEL’S
  • 25 γρ. BBQ sauce
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery