Σαλάτα κουνουπίδι με αντζούγιες

Λαχανικό εποχής το κουνουπίδι που πιθανώς έχετε κουραστεί να το σερβίρετε με λαδάκι και λεμόνι. Έτσι, σημειώστε την συνταγή που θα κάνουμε και απολαύστε το, μοναδικά.

Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό περίπου 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι σε μια σαλατιέρα. Ρίχνουμε το κουνουπίδι, την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ελιές.

Βάζουμε τις αντζούγιες στην κορυφή. Σερβίρουμε αμέσως.

  • 1 κουνουπίδι χωρισμένο σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κομμένος μαϊντανός
  • λίγες μαύρες ελιές
  • 50 γρ. φιλέτα αντζούγιας
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery