Cheesecake με κατίκι και δημητριακά

Ιδιαίτερο cheesecake με βάση τα δημητριακά με κρέμα από μους γιαουρτιού και κατίκι.

Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με τα δημητριακά και την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα, το μέλι και την βανίλια.

Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και το κατίκι πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε στα ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε την βάση με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε τα κομμάτια επάνω στην κρέμα και σερβίρουμε με κερήθρα και φρούτα.

  • 200 γρ. γιαούρτι  
  • 200 γρ. Κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Δημητριακά θρυμματισμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery