Τηγανίτες ψωμιού με μέλι
Οι τηγανίτες ψωμιού, δεν είναι τίποτε άλλο από την αξιοποίηση του χθεσινού ψωμιού που περίσσεψε, με πολύ... γλυκό τρόπο.
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύλο κανέλας. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές ζάχαρης μέσα στο κρύο γάλα και μουσκεύουμε σε αυτό τις φέτες ψωμιού. Τις αφήνουμε για μια ώρα.
Στραγγίζουμε το ψωμί πιέζοντάς το μέχρι να βγει όλο το υγρό. Το περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζουμε το ψωμί σε μπόλικο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε τις τηγανίτες από το τηγάνι με λαβίδες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις καλύπτουμε με χλιαρό μέλι.
Τις σερβίρουμε πριν κρυώσουν.
- 2 αυγά
- Ψωμί της προηγούμενης ημέρας
- 200 ml. γάλα
- 100 gr. μέλι ανθέων
- 1 ξύλο κανέλας
- 100 ml. extra παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ζάχαρη