Ουγγαρέζικη σαλάτα
Μην σας ξενίζει ο τίτλος της σαλάτας... Θα την φτιάξουμε με απλά υλικά, που έχουμε πάντα στο ψυγείο ή το ντουλάπι μας. Πατάτες, πιπεριές, σκόρδο, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι... Το πώς; Θα μας το μάθει ο σέφ.
Σοτάρετε στο τηγάνι το σκόρδο στο βούτυρο και στο λάδι για 2', προσθέτετε τις πιπεριές και το ψήνετε για 5'. Προσθέτετε την πάπρικα και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και τον ζωμό. Τα καλύπτετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10'.
Κόβετε τις πατάτες σε φέτες του 1 εκ. και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Το ψήνετε μέχρι να ζεσταθούν καλά οι πατάτες, ανακατεύοντάς το καλά. Σερβίρεται ζεστό.
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 ml. λάδι
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 10 γρ. ουγγαρέζικη πάπρικα, όχι πολύ καυτερή
- 2 ντομάτες καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- 10 γρ. σπόρους κύμινο, σπασμένο
- 200 ml. ζωμό κότας
- 1,5 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα και καθαρισμένες