Κοτόπουλο ψημένο στη σούβλα της κουζίνας μας και τραγανές πατάτες ψημένες ξεχωριστά, με σάλτσα μουστάρδας.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την σάλτσα μουστάρδας. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και το βάζουμε σε μία κοτοπουλιέρα (αν δεν έχουμε θα το ψήσουμε σε σχάρα).
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί τις ανακατεύουμε με μπαχαρικά και προσθέτουμε την σάλτσα κρατώντας μία ποσότητα για να αλείψουμε το κοτόπουλο.
Αφού έχουμε βάλει σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 180 τις πατάτες για 1 ώρα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο όπου θέλει περίπου 45 λεπτά.
Αν δεν έχουμε κοτοπουλιέρα τότε θα βάλουμε μία σχάρα πάω από το ταψί και σε αυτή θα ψήσουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε όλη η γεύση να πέφτει μέσα στο ταψί.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό ανακατεύουμε την σάλτσα με 100 γρ. μουστάρδα για να γίνει αρκετά πηχτή και περιχύουμε το κοτόπουλο που το έχουμε σερβίρει σε μερίδες.
- 1 ολόκληρο φρέσκο κοτόπουλο
- Θυμάρι ή θρούμπι
- Ρίγανη
- 20 γρ. νοστιμιά
ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 80 γρ. χυμό λεμονιού
- 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. μουστάρδα
- 800 γρ. πατάτες κομμένες