Μεσογειακή πίτσα

Γιατί είναι μεσογειακή η πίτσα μας; Γιατί στην αφράτη ζύμη τοποθετούμε μία ευωδιαστή σάλτσα αλλά και πολλά λαχανικά. Δεν λείπουν όμως και τα αλλαντικά που ενώνονται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά.

Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε την κέτσαπ και τη ντομάτα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Ανοίγουμε σε μία λαδόκολλα τη ζύμη πίτσας και απλώνουμε επάνω με ένα κουτάλι σάλτσα. Προσθέτουμε τα χόρτα όπου τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε όλη την επιφάνεια και από επάνω το σαλάμι αέρος.

Ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά που έχουμε ανακατέψει σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε από επάνω την φέτα, την κάπαρη, την ελιά, το κρεμμύδι, την πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω για 15 – 20 λεπτά.

  • 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα για 4 άτομα
  • 500 γρ. χόρτα εποχής βρασμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ροδέλες
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε τέταρτα
  • 200 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
  • 150 γρ. φέτα σκληρή μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ελιές ροδέλα
  • 20 γρ. καρπούς κάπαρης
  • 50 γρ. κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 150 γρ. ένταμ τριμμένη
  • Ρίγανη, θυμάρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

  • 200 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 30 γρ. κέτσαπ
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • Ρίγανη, θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery