Πατατού

Η πατατού είναι πατάτες φούρνου, με μοσχαρίσια λουκάνικα, μανιτάρια και τυρί.

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο  και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κόβουμε τη βραστή πατάτα σε φέτες και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το μανιτάρι και το λουκάνικο. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο, κρέμα γάλακτος, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε  για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • 2 πατάτες βραστές με τη φλούδα τους
  • 100 γρ. μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο
  • 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες   
  • Πάπρικα
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό τριμμένο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο δεντρολίβανο    
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery