Μία εναλλακτική συνταγή με βάση τα ρεβίθια. Ένας νόστιμος τρόπος μαγειρέματος των οσπρίων. Ενδιαφέρουσα διαδικασία σε ότι αφορά στην εκτέλεσή της συνταγής.
Αφήνουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες με τη σόδα. Το πλιγούρι το μουσκεύουμε με χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα δύο και τα βάζουμε σε multi μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Αν είναι υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10'. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια από το τηγάνι κατευθείαν και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό με το ρύζι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
- 400 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. πλιγούρι
- 10 γρ. μαγειρική σόδα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 γρ. κύμινο
- 10 γρ. μπέικιν
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 150 γρ. πασάτα
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 10 γρ. κύμινο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 3 κλαδάκια μαϊντανό