Ταμπουλέ με καπνιστή γαλοπούλα

Κλασική παρασκευή του ανατολίτικου ταμπουλέ με λαχανικά και γαλοπούλα.

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με χλιαρό νερό ίσα που να το καλύπτει. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για περίπου 25 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ξερό κρεμμύδι, την γαλοπούλα και το μουσκεμένο πλιγούρι.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.

  • 2 ματσάκια φριζέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο   
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο κομμένο σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες σε κυβάκια χωρίς σπόρια
  • 80 γρ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery