Πορτομπέλο γεμιστά με ποικιλία τυριών
Τα μεγάλα πορτομπέλο μανιτάρια είναι η ζεστή πρόταση σαλάτας για την ημέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλλαντικό, την ξινομυζήθρα, το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, το αυγό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα μανιτάρια με την κούπα στραμμένη προς τα πάνω. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.
- 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτομπελο
- 120 γρ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ψιλοκομμένο
- 70 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 100 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. ψιλοκομμένα σπανάκι
- 1 φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι