Καναπεδάκια μελιτζάνας με σαλάμι

Τα καναπεδάκια μελιτζάνας με σαλάμι αέρος είναι μία ιδιαίτερη πρόταση όχι μόνο ως συνοδευτικό σ' ένα μενού, αλλά και σ' ένα μπουφέ, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Απλώνουμε επάνω από κάθε μελιτζάνα μία κουταλιά από το μίγμα της σάλτσας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • 2 μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 20 γρ. πελτέ  
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery