Γαρίδες σε φύλλο καταΐφι

Οι γαρίδες τυλίγονται σε ψημένο φύλλο καταϊφιού, τηγανίζονται και συνοδεύονται από σπιτική, γλυκιά μαγιονέζα.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Φροντίστε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η μαγιονέζα θα κόψει. Τα αβγά θέλουν περίπου μία ώρα έξω από το ψυγείο. Σε κυλινδρικό δοχείο βάλτε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινήστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δείτε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώστε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δείτε όλο το υγρό να έχει γίνει μαγιονέζα σταματήστε. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και καταναλώστε την τις επόμενες 2-3 ημέρες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Απλώνουμε το κανταΐφι για να ψηθεί καλά και αλατοπιπερώνουμε. Καρφώνουμε κάθε γαρίδα με ένα ξύλινο καλαμάκι για να φαίνετε όρθια και τυλίγουμε με το κανταΐφι σφιχτά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ' την ουρά. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις γαρίδες κρατώντας από το ξύλινο καλαμάκι για 1 λεπτό. 

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με τη γλυκιά μαγιονέζα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

  • 500 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη και εντεράκια
  • 1/2 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  • 1 αυγό  
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  • 250 ml. ηλιέλαιο
Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery