Παπαρδέλες με μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος

Τα ζυμαρικά πάνε πολύ με την μελιτζάνα. Δημιουργούμε λοιπόν μία λευκή σάλτσα, με μελιτζάνα και μυρωδικά για να σερβίρουμε τις παπαρδέλες.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε  με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό το ανθότυρο την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις παπαρδέλες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φέτες τηγανιτής μελιτζάνας, φύλλα βασιλικού και ανθότυρο.

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κούπα τριμμένο ανθότυρο Πάρου
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery