Μακαρούνια σκιουφιχτά με μαριναρισμένο χοιρινό

Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούμε είναι ιδιαίτερα και παραδοσιακά. Το χοιρινό κρέας μαρινάρεται για 24 ώρες. Στο τηγάνι τελειώνει η συνταγή μας, με κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά.

Μαρινάρουμε το κρέας με αλάτι και τον κύβο λαχανικών σε νερό για 24 ώρες. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας που έχουμε κόψει ζουλιέν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την κρέμα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. 

  • 500 γρ. σκιουφιχτά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • 1 μικρό κρεμμύδι καρέ
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό    
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 250 γρ. χοιρινό κόντρα χωρίς κόκκαλο

Για τη μαρινάδα

  • Αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery