Μανιτάρια γεμιστά με καραμανλίδικο παστουρμά

Αφού… «σκάψουμε» μεγάλα μανιτάρια ώστε να γίνουν ευρύχωρα καλαθάκια, τα γεμίζουμε πικάντικα, με καραμανλίδικο παστουρμά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον παστουρμά. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τη μελιτζανοσαλάτα και τη ντομάτα σε κύβους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την γραβιέρα. Κόβουμε από τα μανιτάρια το ποδαράκι, τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι και τα ξεφλουδίζουμε εξωτερικά. Γεμίζουμε και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

  • 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
  • 8 μανιτάρια πόρτομπελο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 100 γρ. μελιτζανοσαλάτα
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery