Ο σεφ προτείνει μία σούπα με άρωμα και χρώμα. Τα γεμιστά πουγκάκια σερβίρονται μέσα στο κυρίως πιάτο. Είναι τόσο τραγανά που τα χρησιμοποιούμε αντί για κρουτόν.
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πατάτα. Προσθέτουμε το μπρόκολα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ανάλογα υγρά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Βάζουμε το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και λιώνουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Για τα τραγανά πουγκάκια
Αλείφουμε περιμετρικά τα φύλλα με λίγο νερό. Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φίλου τη γαλοπούλα που έχουμε ανακατέψει με το τυρί spread. Κλείνουμε καλά σε πουγκάκια και τηγανίζουμε ελάχιστα σε λάδι. Σερβίρουμε επάνω στη βελουτέ μας.
- 1 συσκευασία μπρόκολο 750 γρ. κ/ψ
- 2 πατάτες κύβους
- 1 πράσο ροδέλες
- 1 κρεμμύδι καρέ
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 φύλλα won ton 9X9
- 2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 80 γρ. τυρί spread