Χυλοπίτες με λουκάνικα

Ενα παραδοσιακό αλλά αρκετά αρωματικό κυρίως πιάτο μας σερβίρει ο σεφ. Το φασκόμηλο, στη βράση των ζυμαρικών, προσδίδουν άρωμα και γεύση στο φαγητό μας.

Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα με λίγο φασκόμηλο και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και αρκετό ζεστό νερό. Βάζουμε τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο φασκόμηλο και βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά. Όταν σερβίρουμε τρίβουμε από επάνω τη μυζήθρα.

  • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
  • 2 μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα  ροδέλες
  • 200 γρ. κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι καρέ
  • 20 γρ. πελτέ
  • 50 ml. Κρασί λευκό
  • 50 γρ. ξερή μυζήθρα
  • Φρέσκο φασκόμηλο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery