Λιγκουίνι με σολομό και βότκα
Μία ιδιαίτερη σάλτσα με σολομό, σε λευκή κρέμα γάλακτος, ειδική για ζυμαρικά θα συνοδεύσει το πιάτο μας. Η σάλτσα περιέχει πολλά μυρωδικά. Την στιγμή που πρέπει σβήνουμε τον σολομό με βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλλά όχι η γεύση.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι δίπλα αφού κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα, το σολομό, τον άνηθο, τα ζυμαρικά και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε με λίγο πάπρικα.
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 200 γρ. καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος
- 200 ml. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 40 ml. βότκα
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα