Τον πιο γευστικό τρόπο για να απολαύσουμε τα καλαμάρια επέλεξε να μας σερβίρει ο σεφ, με βασικό υλικό στη γέμιση το ρύζι αλλά και πολλά μυρωδικά και υλικά που κάνουν τη διαφορά.
Τον πιο γευστικό τρόπο για να απολαύσουμε τα καλαμάρια επέλεξε να μας σερβίρει ο σεφ στο κύριο πιάτο της Δευτέρας, με βασικό υλικό στη γέμιση το ρύζι αλλά και πολλά μυρωδικά και υλικά που κάνουν τη διαφορά.Ξεπλένουμε το καλαμάρι, χαράζουμε σταυρωτά τη μία πλευρά του χωρίς να το κόψουμε μέχρι μέσα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα αφού κάψει, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το καλαμάρι και το γυρνάμε μερικές φορές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να σιγοβράζουν για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε και 200 ml. νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζoυμε το φαγητό για 30'.
Σε ένα άλλο τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά με ελαιόλαδο γλασάρουμε τα ντοματίνια.
- 1 συσκευασία καλαμάρι ολόκληρο
- 200 γρ. τοματίνια
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 30 γρ. πελτέ
- Αλάτι, πιπέρι