Τζατζίκι παντζαριού

Ένα διαφορετικό τζατζίκι, με κόκκινο χρώμα μας προτείνει ο σεφ, μια που όλοι θέλουμε και αναζητάμε προτάσεις για το εορταστικό σερβίρισμα των συνταγών μας, στο βασικό Πασχαλινό τραπέζι.

Βάζουμε τα βρασμένα παντζάρια σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πρες πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  • 200 γραμμ. παντζάρια βρασμένα
  • 150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5 ml. λευκό ξίδι
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery