Κανελόνι παστουρμά με μεθυσμένο λάχανο

Παραδοσιακός καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου, είναι η βάση για να δημιουργήσουμε κανελόνια.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα μπαχαρικά μαζί με τα λαχανά. Σβήνουμε με την μπύρα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει το λάχανο, περίπου 10 λεπτά. Στον πάγκο μας απλώνουμε μια μεμβράνη και τοποθετούμε διαδοχικά τις φέτες του παστουρμά, ακουμπώντας η μια επάνω στην άλλη.

Προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό. Με το ζουμί που έχει μείνει από το λάχανο ετοιμάζουμε το dressing προσθέτοντας το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και τα φύλλα του κολιανδρου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε το κανελόνι.

  • 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου 
  • 1/4 λάχανο άσπρο κομμένο
  • 1/6 λάχανο μωβ κομμένο
  • 300 ml. μπύρα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. μπαχάρι
  • 10 γρ. πολύχρωμους κόκκους πιπεριού
  • Αλάτι
  • 10 ml. ξύδι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery