Τηγανίτες πατάτας γεμιστές με πράσο

Μια γέμιση νόστιμη και έτοιμη για πολλές παρασκευές. Εμείς θα την σερβίρουμε σε τηγανίτες πατάτας.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπουκοβο και την λιαστή ψιλοκομμένη. Σβήνουμε αμέσως με το μοσχάτο και περιμένουμε να τραβήξει τα υγρά και να δέσει.

Γεμίζουμε τις φωλιές με τη γέμιση, προσθέτουμε ξινομυζηθρα, τα ντοματίνια, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού.

Περνάμε τον αρακά και το βούτυρο από το thermomix. Απλώνουμε τον αρακά στο πιάτο και από επάνω τοποθετουμε τη φώλια μας.

  • 600 γρ. πράσο
  • 500 γρ. πατάτα τριμμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 μεζεδάκι λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 10 γρ. μπούκοβο
  • 50 ml. μοσχάτο κρασί
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 150 γρ. αρακά βρασμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 5 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 100 γρ. ξινομυζηθρα μαλακιά
  • 30 γρ. καρύδι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery