Μεσογειακή φάβα θαλασσινών

Παραδοσιακή συνταγή φάβας, που έχει όμως και τα μυστικά της για καλό χύλωμα και η έκπληξη των θαλασσινών να την στολίζουν.

Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει την φάβα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και το καρότο.

Ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό και προσθέτουμε. Περίπου στα μισά ξαφρίζουμε τους αφρούς που έχει βγάλει. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει. αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 45 λεπτά. Περνάμε την φάβα με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει λεία και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε όλα τα θαλασσινά μας ρίχνοντας πρώτα το καλαμάρι, μετά την γαρίδα και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας. Στρώνουμε τη φάβα σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τέλος με το dressing.

ΤΙΡ
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΓΡΑ

  • 500 γρ. Φάβα
  • 100 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο
  • 100 γρ. Γαρίδα ψιλή
  • 100 γρ. μύδια ψίχα
  • 3 Κρεμμύδια ξερά στα 4
  • 1 μεγάλο καρότο στα 3
  • Αλάτι - πιπέρι

DRESSING

  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
Συνταγές για Όσπρια
Photogallery