Λαζανάκι βιολογικό αλά πουτανέσκα
Αν σας αρέσουν οι καυτερές σάλτσες, είναι ευκαιρία να πάρετε την αυθεντική συνταγή της σάλτσας πουτανέσκα για να σερβίρετε το βιολογικό λαζανάκι που σας προτείνουμε.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις αντζούγιες μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές, την κάπαρη, την τομάτα κονκασέ και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- 500 γρ. λαζανάκι βιολογικό
- 8 φιλέτα αντζούγιες
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 30 γρ. πελτέ
- 100 γρ. ελιές μαύρες
- 30 γρ. κάπαρη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο καυτερή
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι