Πατάτες κυδωνάτες στο φούρνο με σάλτσα αλ φρέντο και μανιτάρια

Ο σεφ μας ετοιμάζει τραγανές πατάτες φούρνου με λευκή σάλτσα αλ φρέντο.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο αερόθερμα. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βουτυρά και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το σκόρδο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα προσθέτοντας βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

  • 1 συσκευασία ελληνικές πατάτες φούρνου κυδωνάτες 1000 γρ.
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery